Справа Романчука: судді відмовилися розглядати копії документів з облради

Справа Романчука: судді відмовилися розглядати копії документів з облради

Укрінформ
Суд над колишнім першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком дослідив документи та письмові матеріали справи, які прокурори надали в якості доказів винуватості підсудного.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом судового засідання 1 листопада ми досліджували документи та письмові матеріали справи за обвинуваченням Миколи Романчука. На наступному засіданні ми будемо переглядати і досліджувати інформацію, яка міститься у матеріалах справи на флеш-накопичувачах», - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

Зауважимо, що під час розгляду різноманітних документів, протоколів обшуків, постанов і таке інше адвокати Романчука постійно звертали увагу на те, що працівники військової прокуратури не мали достатньо повноважень, щоб заводити цю справу, мовляв, це прерогатива Національного антикорупційного бюро України.

Колегія суддів також відмовила в пропозиції прокурорів досліджувати папки з копіями документів, начебто вилучених під час обшуків в кабінетах обласної ради. Аргументували це вимогою закону про те, що копії судовому дослідженню не підлягають, а лише оригінали.

На цьому суд зробив перерву до 9 листопада, коли будуть досліджуватися докази на інформаційних електронних носіях. Також на наступне засідання буде викликано представника фірми «ЕЛК-БУД», у якої Романчук начебто вимагав хабар за надання дозволу на розробку родовищ вапняку.

Як повідомлялося, 1 листопада Центральний районний суд міста Миколаєва після місячної перерви приступив до розгляду справи колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого судять за вимагання 90 тисяч доларів хабара.

3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА, які вимагали хабар 90 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» на видобуток вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-