Антон Геращенко вважає, що одеський губернатор

Антон Геращенко вважає, що одеський губернатор "вийшов з-під контролю"

Укрінформ
Народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко стверджує, що відставка Міхеїла Саакашвілі з поста голови Одеської обласної державної адміністрації була очікуваною вже давно, оскільки він, будучи за природою руйнівником, не зміг зібрати в Одесі команду будівельників.

Про це народний депутат  написав на своїй сторінці у Facebook.

"Отже, Міхеїл Саакашвілі подав у відставку. Це очікувалося вже давно. Те, що вдалося йому і його команді в Грузії 10 років тому, не могло здійснитися в Україні через різні причини", - написав Геращенко.

За його словами, відносні успіхи грузинських реформ стали можливими завдяки не стільки Саакашвілі, скільки унікальній команді демократів, яка об'єдналася заради кращого майбутнього Грузії в 2003-2007 роках.

"Там були і Каха Бендукідзе, і Ніно Бурджанадзе, і загиблий за дивних обставин Зураб Жванія. В цій команді Міхеїл Саакашвілі грав роль руйнівника старої корумпованої системи, але були ті, хто будував нову Грузію", - зазначив нардеп.

На думку Геращенка, Петро Порошенко, який знав Саакашвілі ще з часів його навчання у Києві, запросив його та членів його команди до України, щоб, з одного боку, використати популярність Саакашвілі та досвід грузинської команди імітації реформ, а з іншого - "він використав Міхеїла Саакашвілі як таран, який повинен був рознести на тріски його політичних ворогів". 

Радник Авакова вважає, що коли Президент домігся своєї мети, Саакашвілі став "зайвим і непотрібним".

"Більше того, він вийшов з-під контролю. Почав проводити безглузді антикорупційні форуми, що є нічим іншим, окрім як персональними піар-акціями. Почав формувати навколо себе коло бізнесменів-симпатиків, які фінансують його та його команду, створив чужими руками свою партію, куди увійшли його найближчі соратники на чолі з Давидом Сакварелідзе", - зазначив нардеп.

На його думку, останні півроку команда Саакашвілі, забувши про Одесу, займалася виборами у Грузії, перемогти на яких їм не судилося.

"Тепер, після провалу на виборах у Грузії та повної відсутності підтримки Президента, у Саакашвілі просто не було іншого виходу, як піти у відставку. Скажемо чесно - у Міхеїла Саакашвілі не вийшло і не могло вийти бути хорошим губернатором в Україні. Він природжений руйнівник. Але він не зібрав в Одесі команду будівельників подібно до тієї, яка у нього була в Грузії", - вважає Геращенко.

Резюмуючи, він зазначив, що в сучасній історії немає прикладів того, як громадянин однієї країни ставав лідером іншої країни та домагався істотних результатів в її змінах.

"Давайте нарешті вже припинимо чекати на "чарівника у блакитному вертольоті", який прилетить в Україну, змахне чарівною паличкою, і ми почнемо жити, як у Швейцарії - багато і спокійно. Так не буде, поки ми не зрозуміємо, що ніхто, крім нас, не зробить наше життя і нашу країну щасливою і процвітаючою", - впевнений нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-