Карасьов: Завдання Саакашвілі - увійти в Раду на дострокових виборах-2017

Карасьов: Завдання Саакашвілі - увійти в Раду на дострокових виборах-2017

Укрінформ
Міхеїл Саакашвілі, який сьогодні заявив про відставку з поста глави Одеської облдержадміністрації, швидше за все створить в Україні нову політичну партію, з якою піде на дострокові парламентські вибори.

Таку думку висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов в коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Я розцінюю це (заяву про відставку) як зміну амплуа Саакашвілі. Ймовірно, він займеться створенням нової політичної партії. Не виключаю, що він  працюватиме над підготовкою партії до дострокових парламентських виборів", - сказав Карасьов.

На думку політолога, після оприлюднення "слугами народу" своїх електронних декларацій, ймовірність проведення дострокових виборів в наступному році дуже велика. "Так ось, цю відставку я розглядаю, в тому числі, і як індикатор дострокового припинення повноважень нинішньої Верховної Ради, яка себе "обнулила" електронними деклараціями у фізичному сенсі слова. Розглядаю і як більш високу ймовірність підготовки до дострокових виборів до Верховної Ради України на початку 2017 року", - сказав він.

Карасьов упевнений, що завдання Саакашвілі полягає не лише в тому, щоб потрапити в нову ВРУ і там стати союзником пропрезидентських політичних сил по коаліції, а й в ході виборчої кампанії відбирати голоси у тих опозиційних партій, які вийшли з Майдану і зараз критикують владу.

"Завдання партії Саакашвілі в тому, щоб обмежити можливості правоцентристської і правої опозиції", - додав експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-