Суд позбавив Семенченка звання майора

Суд позбавив Семенченка звання майора

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Головного управління Національної гвардії України на рішення Окружного адміністративного суду Києва і скасував наказ про присвоєння звання "майора резерву" депутату Верховної Ради від фракції "Об'єднання "Самопоміч" (колишньому командиру батальйону "Донбас") Семену Семенченку.

Таке рішення в п'ятницю оголосила головуюча суддя в колегії Наталія Троян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду постановила: апеляційну скаргу Головного управління Національної гвардії України задовольнити частково - постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 вересня 2016 року скасувати в частині визнання протиправним скасування наказу тимчасово виконуючого обов'язки командувача Нацгвардії від 22 грудня 2015 року по особовому складу в частині відміни пункту наказу командувача Нацгвардії від 20 серпня 2014 року... в частині присвоєння чергового військового звання "майор резерву" капітану резерву Семену Семенченку", - сказала вона і долала, що решта постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 вересня 2016 року залишається без змін.

Суддя оголосила лише резулятивну частину постанови, оголошення мотивовочної частини заплановано на 11 листопада.

В залі суду були присутні апелянт в особі представника Нацгвардії Дмитра Щетиніна і відповідач в особі Семенченка зі своїми представниками.

Апелянт наголошував, що суд першої інстанції прийнявши рішення про скусування наказу щодо позбавлення Семенченка військового звання "майор запасу" не взяв до уваги всі обставини та докази неправомірності присвоєння колишньому комбату офіцерського звання "майор резерву". Зокрема, Щетинін зазначив, що без надання для ознайомлення військового квитка офіцера запасу і докуметів, що визначають належність їх власника до офіцерського складу, до військового обов'язку з метою встановлення відомостей про освіту, про військове звання офіцера запасу, особистий індивідуальний номер, його військово-облікову спеціальність йому не мали права присвоювати військове звання "майор резерву".

У свою чергу Семенченко сказав, що  має не одну вищу освіту і йому все одно в якому званні служити і захищати Україну. При цьому він звинуватив командування Нацгвардії у вибірковості щодо перегляду рішення про присвоєння йому військового звання. За його словами, військові звання так само присвоювались й іншим добровольцям, але щодо жодного з них не проводяться службові перевірки. Колишній комбат також заявив про проявлене недбальство командування Нацгвардії під час оформлення добровольців на службу в свої ряди і присвоєння їм військових звань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-