Розенко сподівається, що накопичувальні пенсії запустять вже наступного року

Розенко сподівається, що накопичувальні пенсії запустять вже наступного року

Укрінформ
Через популізм і демагогію навколо введення накопичувальної системи пенсійного забезпечення більшість пенсіонерів сьогодні перебуває за межею бідності. 

Про це на прес-конференції у Львові заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Cьогодні у нас працює тільки солідарний рівень пенсійного забезпечення. І замість того, щоб отримувати пенсію із трьох різних джерел (солідарного, накопичувального та недержавного пенсійного страхування), як це передбачено українським законодавством, українці отримують пенсію лише з одного. Таким чином, більшість пенсіонерів сьогодні є за межею бідності. Тому, безумовно, одним із основних напрямків реформування пенсійної системи уряд вважає введення накопичувальної системи. Ми повинні дати людям можливість у майбутньому отримувати достойну пенсію», - сказав Розенко.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що все це наслідки популізму і демагогії навколо теми введення накопичувальної системи, яка сьогодні працює у більшості цивілізованих країн світу. 

"Через нерішучість політиків протягом останніх 13 років, через постійний популізм на тему, що, мовляв, ще не прийшов час для введення накопичувальної системи, на сьогодні цей процес фактично заблокований», - підкреслив  Розенко.

Він нагадав, що урядовий законопроект, який передбачає введення накопичувального рівня, вже внесений до Верховної Ради України, але навколо нього ще тривають дискусії, і коли він буде ухвалений, прогнозувати важко. Однак Розенко висловив надію, що саме нинішній уряд і парламент дадуть людям шанс на нормальну європейську пенсію у майбутньому і запуск накопичувального рівня відбудеться із середини 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-