Москаль підозрює «народного губернатора» Закарпаття у співпраці з Сурковим

Москаль підозрює «народного губернатора» Закарпаття у співпраці з Сурковим

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до СБУ з проханням перевірити на причетність до так званого дестабілізаційного плану Суркова місцевого активіста Івана Данацка, який назває себе «народним губернатором» Закарпаття.

Про це Москаль заявив на своєму офіційному сайті.

«План із дестабілізації в Україні загалом і на Закарпатті зокрема, взятий хакерами начебто зі зламаної скриньки Суркова, в Закарпатській області намагається втілити тільки одна особа – так званий «народний губернатор» Данацко, засуджений у 2013 році за переправлення нелегалів через державний кордон», - заявляє Москаль.

Він зазначає: "Данацко давній симпатик русинства, ...а його осіння гіперактивність цілком збігається з пунктами дестабілізаційного плану Суркова. Так, у плані вказаний «Тарифний майдан», який на Закарпатті активно просуває Данацко, а також інші акції непокори з використанням «добровольчих батальйонів».

За формацією Москаля, Данацко закликає почати в Ужгороді акцію непокори й створити загони самооборони.

«ККД від цих закликів нульовий, однак я все-таки доручив обласному управлінню Служби безпеки України перевірити «народного губернатора» на причетність до плану Суркова», - зазначив Москаль.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно організація українських хакерів "КіберХунта" заявила, що зламала листування помічника президента РФ Владислава Суркова. Хакери стверджують, що опубліковані документи - це план по дестабілізації України, який був у дипломатичному листуванні Суркова з його помічником Карповим П.М. (він для конспірації підписує документи псевдонімом Павлов Микола Миколайович). Раніше народний депутат Надія Савченко упізнала у Карпові одного зі своїх викрадачів.

Організація опублікувала документи під заголовком "План першочергових заходів по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні "Шатун", який нібито був розрахований на період з листопада 2016 по березень 2017 року. Серед них також було представлено план про федеральний статус Закарпаття.

Зі свого боку, Служба безпеки України призначила експертизу цього нібито е-mail листування Суркова. За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, зміст окремих оприлюднених файлів співпадає з матеріалами, які вилучалися СБУ під час обшуку у рамках кримінального провадження, пов'язаного з розслідуванням сепаратистських рухів на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-