Євробачення не зачепить бюджету суспільного ТБ — Стець

Євробачення не зачепить бюджету суспільного ТБ — Стець

Укрінформ
Підготовка та проведення Євробачення-2017 не зачеплять бюджет Національної телекомпанії України.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець в ефірі Громадського.

На запитання ведучої, чи буде збільшення фінансування або перерозподілу фінансування НТКУ, Стець відповів "очевидно, що так".

Також він сказав, що бюджет суспільного має бути згідно з тим, що закладено за законом. Тобто бюджет НТКУ не чіпатимуть задля витрат на проведення "Євробачення".

"Існує закон, згідно з яким мають бути виділені кошти на суспільне телебачення, і вони в повному обсязі мають бути виділені на конкретні проекти суспільного телебачення. Що стосується проведення "Євробачення" - це разовий проект, який має реалізуватись. І на цей разовий проект має бути виділено фінансування. І аж ніяк не з тих коштів, які виділені на фінансування суспільного телебачення. Якщо ми говоримо про фінансування "Євробачення" з бюджетом на 2017 рік. Фінансування проекту "Євробачення", яке буде проводитися наступного року, вже розпочалось", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що на Євробачення-2017 у Києві очікують 20 тисяч гостей. 

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови телекомпанії. Аласанія пояснив своє рішення, зокрема, проблемами з бюджетом конкурсу "Євробачення" та бюджетом майбутнього суспільного мовника. 

За його словами, Мінфін урахував бюджет "Євробачення" в бюджет НСТУ на 2017 рік. "Себто від 1,2 млрд грн, передбачених законом для розбудови Суспільного мовника в 2017 році, держава відбирає 450 млн грн витрат на "Євробачення", 250 млн грн відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками і 46 млн грн комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку - 193 млн грн", - зазначив Аласанія. За його словами, цього вкрай недостатньо на перебудову 32 "застарілих морально, фізично і технічно підприємств". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-