Злочини Януковича: Луценко перелічив справи, які скоро будуть у суді

Злочини Януковича: Луценко перелічив справи, які скоро будуть у суді

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко цього року планує передати до суду кримінальну справу стосовно державної зради екс-президента Януковича, справу стосовно переслідування ним опозиції, а також за фактом виведення з держвласності "Межигір`я" та "Сухолуччя".

Про це він повідомив у інтерв`ю українським телеканалам.

"Справи з високим ступенем готовності, які не пов`язані з подіями на Майдані, будуть готуватися для передачі до суду. Всі дії Януковича ми розглядаємо як прихід до влади через створення злочинної організації. Законодавство вимагає сформулювати коли, як була створена ця злочинна організація. Як тільки ми передамо першу справу за ст. 255 ККУ, цю загальну установку коли, хто і для чого уже не можна буде змінити. Це треба зробити ще цього року, бо наступного року будь-яка справа в рамках справи Януковича відображатиметься у цій шапці", - сказав він.

Луценко розповів, що до кінця поточного року Генпрокуратура планує передати до суду справу стосовно обвинувачення Януковича у державній зраді, зокрема за фактом доведення до недієздатності Збройні Сили України, Службу безпеки та завдання шкоди інформаційній та економічній безпеці країни.

Крім того, за словами генпрокурора, до кінця року буде передано до суду кримінальну справу за фактом переслідування опозиції. "Цю справу маємо обговорити окремо з адвокатами. Чи доцільна тут з юридичної точки зору стаття 365 Кримінального кодексу", - зазначив Луценко.

Найближчими місяцями до суду має потрапити і справа за фактом переходу Януковича на бік ворога і його заклику до військового вторгнення Російської Федерації на територію України.

Глава ГПУ також поінформував, що наступного року має бути передана до суду справа за фактом приватизації Укртелекому: "Має бути передана справа за ст.191 щодо "прихватизації" Укртелекому, який насправді був куплений за кошти кіпрської офшорної кампанії,  заставлений під заставу державного банку, і ця сума була виведена назад в офшорну компанію. Таким чином хтось, наразі нам не відомий бенефіціар Кіпрської кампанії, фактично задарма отримав такий стратегічний об`єкт. Мій візит на Кіпр якраз і полягав у тому, щоб ми найближчим часом дізналися бенефіціара цієї кампанії, а відтак сформулювали позицію слідства в цій справі. Нас запрошують уже в середині листопада відвідати Кіпр".

Наступного року, після зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського, до суду буде передана й так звана "релігійна" справа, коли за вказівкою Януковича був позбавлений волі єпископ Олександр Драбинко, на той час помічник покійного митрополита Володимира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-