Україна повертає собі позиції ракетної держави - Турчинов

Україна повертає собі позиції ракетної держави - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради Національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна повертає собі позиції ракетної держави.

Про це повідомляє прес-служба Секретаря РНБО

«Україна повертає собі позиції ракетної держави, швидкими темпами відновлюючи стратегічні позиції в ракетобудуванні. Ми створюємо сучасні військово-ракетні комплекси як для захисту нашої держави, так і найсучасніші ракетні  системи для освоєння мирного космосу», - заявив Турчинов.

Він розповів, що саме сьогодні відбувся успішний пуск українських ракет на військовому полігоні в США.

«Декілька тижнів тому ми звітували про успішні пуски українських ракет на військовому полігоні, а вже сьогодні, 18 жовтня о 2 годині 45 хвилин за київським часом з острова Уоллопс (штат Вірджинія, США) відбувся успішний пуск модернізованої ракети-носія середнього класу Antares-230 із транспортним космічним кораблем Cygnus», - заявив Турчинов.

Він повідомив, що головним розробником ракети-носія є американська компанія Orbital АТК, а основну конструкцію першого ступеня створили українські державні підприємства космічної галузі КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля та ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» в кооперації з підприємствами «Хартрон-АРКОС», «Хартрон-ЮКОМ», «ЧЕЗАРА», «РАПІД» та іншими.

Турчинов наголосив, що останні півтора року українські спеціалісти займалися модернізацією першого ступеню ракети-носія Antares, адаптуючи його до нового двигуна, а також привітав усіх, хто брав у цьому грандіозному проекті участь. 

«Рішення про заміну російського двигуна, який раніше використовувався в ракеті, було прийнято у 2014 році, після того як ракета-носій через проблеми із російським двигуном вибухнула за лічені секунди після старту», - сказав Секретар РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-