Турчинов: Сьогодні українська армія є однією з найбоєздатніших в Європі

Турчинов: Сьогодні українська армія є однією з найбоєздатніших в Європі

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов переконаний, що міжнародна співпраця в сфері ВПК зміцнить оборонний потенціал України, її партнерів та в цілому - безпеку в Європі.

Про це він заявив у вівторок під час відкриття Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека-2016», повідомляє прес-служба РНБО.

«Співпраця учасників виставки зумовить нові зрушення, сприятиме виробленню нової сучасної військової техніки і зброї, зміцнить оборонний потенціал України та наших партнерів, а в цілому - безпеку в Європі», - сказав Турчинов.

Він наголосив, що за короткий термін Україна відновила боєздатність Збройних Сил, і «сьогодні українська армія є однією з найбоєздатніших армій Європи».

Секретар РНБО України констатував, що Росія - головний фактор небезпеки і дестабілізації у світі. Російські війська, які перебувають на території України разом з підконтрольними їм терористичними угрупованнями, продовжують агресивні дії проти України, ведуть вогонь з забороненої зброї, внаслідок чого гинуть і зазнають поранень українські військові.

«Росія, яка захопила Крим та веде війну на Донбасі, знищує своєю авіацією цивільні квартали у Сирії і спалює гуманітарні конвої, розміщує у Калінінградському регіоні наступальну ракетну зброю, у тому числі таку, що несе ядерний потенціал, - головний фактор небезпеки і дестабілізації у світі», - заявив він.

Турчинов зазначив, що вітчизняні підприємства виробляють широкий спектр сучасної і ефективної зброї починаючи зі стрілецької і завершуючи потужною бронетанковою технікою, сучасними ракетними комплексами та військово-транспортними літаками.

За його словами, виставка демонструє можливості як України, так і її надійних партнерів, і висловив сподівання на укладання багатьох нових контрактів між виробниками сучасної зброї і військової техніки, створення спільних та обговорення перспективних проектів.

У виставці «Зброя та безпека», яка проходить  в Києві, беруть участь понад 400 учасників з 13 країн, понад 100 учасників з 25 країн мають намір визначитися із закупівлею озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-