Президент: Ніяких виборів на окупованому Донбасі, поки там російські війська

Президент: Ніяких виборів на окупованому Донбасі, поки там російські війська

Укрінформ
Жодні вибори на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) не можуть бути чесними та вільними, поки там знаходяться російській окупаційні війська. 

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції в Осло з Прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я не можу уявити, як ми можемо провести місцеві вибори за присутності російських військ", - підкреслив Порошенко. 

Він зазначив, що схожий "вид волевиявлення" вже можна було спостерігати в незаконно окупованому Криму, насиченому тисячами російських військових: "Вони (росіяни) провели так званий "референдум" і потім заявляють, що вони розуміють демократичні вибори".

Глава Української держави наголосив, що жодна країна світу не піде на проведення виборів на своїй території за присутності окупаційних сил. 

"Ні! У жодній з країн світу вибори не відбуваються за присутності іноземних окупаційних військ... Я не можу забезпечити вільні та чесні вибори за присутності іноземних військ. Жодна країна у світі не може цього зробити", - додав Порошенко.

Під час прес-конференції він також заявив, що імплементація Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" відбудеться відразу після того, як на території ОРДО та ОРЛО пройдуть чесні та вільні вибори, які будуть визнані ОБСЄ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-