Порошенко: Не помічати якісних змін в армії уже просто неможливо

Порошенко: Не помічати якісних змін в армії уже просто неможливо

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив задоволення рівнем бойової майстерності і готовності української армії і відзначив, що реформа Збройних Сил України здійснюється за стандартами НАТО.

Про це глава Української держави сказав у суботу в Чугуєві на Харківщині, де відбулася церемонія передачі військової техніки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з кожним днем збільшуємо контрактну складову у формуванні Збройних сил України. Наша армія, наші Збройні сили є народними, тому зміцнення  обороноздатності, боротьба за незалежність нашої держави є також справою всього народу, як і захист держави від російської агресії. Тільки завдяки спільним зусиллям військових, суспільства, влади українська армія стала за рівнем бойової майстерності одною з найдосвідченіших і найефективніших на континенті.  Ми швидко відновили військову вправність, вміння захищати рідну землю і зробили  надзвичайно важливі кроки у реформуванні ЗСУ і всього сектору оборонної безпеки. А тому Збройні сили України сьогодні приведені до стандартів НАТО, чітко відпрацьована і  підвищена їх взаємодія, взаємосумісність та ефективність", - наголосив Президент.

За його словами, нині ЗСУ користуються високою і заслуженою підтримкою і довірою у суспільстві, а також з боку наших іноземних партнерів.

Президент підкреслив, що сьогодні всі можуть бачити, як відбуваються  якісні перетворення не лише в управлінні ЗСУ, але й на рівні кожної частини.

"Не помічати якісних змін зараз уже просто не можливо. Вони є в кожному підрозділі, інколи не так швидко, як би хотілося, але вони чітко відбуваються. Збройні сили сьогодні одягнуті, нагодовані, озброєні, натреновані, мають високий бойовий вишкіл і високий рівень бойової підготовки, в тому числі значна частина - за допомогою наших іноземних партнерів і волонтерського  десанту", - зауважив Порошенко.

Він також звернув увагу на те, що за його дорученням підвищено грошове забезпечення військовослужбовців, і цей процес продовжується. І що надзвичайно важливо -  зростає бойовий потенціал Збройних сил.

"Така публічна і відкрита передача модернізованих і нових зразків військової техніки, озброєння і одразу їх відправка в район АТО, як це відбувається сьогодні, стала вже добре відомою традицією. Ми будемо постійно продовжувати її", - наголосив Президент.

Глава держави вручив сертифікати відповідності озброєння та військової техніки командирам підрозділів ЗСУ, оглянув техніку та поспілкувався з військовими.

Всього було передано більше 150 одиниць техніки різного призначення, серед якої бойові розвідувально-дозорні машини (БРДМ), бойові машини піхоти різних модифікацій (БМП), зенітно-ракетні комплекси, модернізовані танки Т-64 та Т-80, великовантажні автомобілі КРАЗ, артилерійське озброєння, інше озброєння та засоби тилового забезпечення.

Для потреб Повітряних сил Збройних сил України передано модернізовані бойові вертольоти Мі-24 з новою навігаційною системою, які обладнані двигунами українського виробництва, та транспортні вертольоти Мі-8, літаки Міг-29, Су-25, Су-27 та Ан-26, а також радіолокаційні станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-