Порошенко про Мінські угоди: спершу – безпека, потім - вибори

Порошенко про Мінські угоди: спершу – безпека, потім - вибори

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна не виконуватиме політичну частину Мінських домовленостей до виконання їх безпекової складової.

На цьому глава Української держави наголосив у суботу в Чугуєві на Харківщині, де відбулася церемонія передачі військової техніки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не припиняються спроби ворога зірвати Мінські домовленості. Зараз хтось намагається забезпечити критичну хвилю щодо Мінська. Я наголошував і ще раз наголошую: Мінськ - це є мирний план, який передбачає абсолютно чіткі заходи і критерії нашої безпеки. І поки не буде виконано безпекову складову, безпековий пакет, Україна далі в політичному процесі просуватися не буде", - заявив Президент.

Він нагадав, що безпековий пакет передбачає повне припинення вогню, виведення іноземних військ з нашої території і передача на першому етапі під контроль ОБСЄ, а на другому етапі - під контроль України неконтрольованої зараз ділянки українсько-російського кордону, а також відведення важкої техніки і артилерії та безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ до всієї території.

"І це є абсолютно чіткий і конкретний план - повернення українського суверенітету на Донбас. Решта на сьогодні - від лукавого", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що керівники деяких політичних партій ставлять сьогодні собі за мету "передачу або Росії, або її сепаратистам значну частину української території", і запевнив, що ніколи не дозволить їм цього зробити.

"Я наголошую, що я, як Президент, не дозволю цього робити. І не варто бігати по іноземним посольствам і агітувати, що ця передача Донбасу комусь є єдиним планом наведення миру. Територію віддасте - а миру не отримаєте", - наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що зараз як ніколи потрібна єдність суспільства і єдність держави, а спроба розколоти цю єдність - "є дуже знаковим елементом гібридної війни, яку Росія веде на сьогодні проти суверенної незалежної Української держави".

Саме тому, за словами Президента, за такої складної ситуації ЗСУ мають бути сьогодні постійно готові до виконання завдань будь-якої категорії складності. І для цього вони повинні мати добрий бойовий вишкіл та здатність до миттєвого і ефективного реагування на дії бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-