Імовірність ескалації конфлікту на Донбасі залишається високою - Порошенко

Імовірність ескалації конфлікту на Донбасі залишається високою - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє, що ймовірність ескалації конфлікту на Донбасі залишається значною, а тому оборона держави є справою не лише Збройних сил, а всього суспільства.

Про це Глава Української держави сказав у суботу в Чугуєві на Харківщині, де відбулася церемонія передачі військової техніки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ймовірність ескалації конфлікту на Донбасі залишається значною. І ті, хто не відчуває цього, має зрозуміти - країна зараз перебуває в стані війни. Я наголошую на тому, що війна ведеться. І захист, і оборона нашої держави - це справа не лише ЗСУ, це справа всього українського народу, всього суспільства і влади. Ми всі маємо зробити максимум можливого, щоб захистити нашу свободу, демократію, нашу територіальну цілісність, нашу суверенність. І ми у випадку повномасштабного російського вторгнення, яке ми, на жаль, не виключаємо, готові дати гідну відповідь", - заявив Президент.

За його словами, свідченням можливої ескалації конфлікту є те, що на лінії зіткнення постійно зберігається напруженість. Лише по ділянці біля Водяного за останню добу було випущено понад 700 артилерійських снарядів, більше 300 мін. І це лише на маленькій ділянці фронту, додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-