За два роки армія отримала понад 12 тисяч зразків новітнього озброєння - Порошенко

За два роки армія отримала понад 12 тисяч зразків новітнього озброєння - Порошенко

Укрінформ
Україна робить все можливе, щоб зразки новітньої бойової техніки постійно надходили у війська, і ключову роль у цьому відіграє вітчизняний оборонно-промисловий комплекс.

На цьому наголосив у суботу Президент України Петро Порошенко в Чугуєві на Харківщині, де відбулася церемонія передачі військової техніки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Держава робить усе можливе, щоб зразки новітньої техніки постійно надходили у війська. І вітчизняний оборонно-промисловий комплекс відіграє ключову роль у підтриманні високого рівня бойової і мобілізаційної готовності сил та засобів сектору безпеки, нарощуванні їх оперативної спроможності", - заявив Президент.

Він зазначив, що державний концерн "Укроборонпром" за останні два роки передав до війська більше 12 тисяч зразків новітньої техніки і озброєння.

Перелік озброєння і військової техніки, яка зараз передається у війська, за його словами, включає бойову і транспортну авіацію, ракетно-артилерійське озброєння, танки, бойові машини піхоти, вантажні і нові автомобілі та багато чого іншого.

Порошенко поінформував, що в Україні уже є нові українські міномети, відновлені і модернізовані інші зразки техніки, чекають своєї передачі до війська засоби радіоелектронної і контрбатарейної боротьби.

Президент наголосив, що сучасна, нова і потужна зброя вкрай потрібна нині Україні для того, щоб "захистити державу від агресора, зупинити агресора і знищить його, а також  захистить життя наших громадян".

"Саме тому я зараз і ставлю перед конструкторами, науковцями та працівниками оборонних підприємств завдання з розробки та виробництва нового ракетного озброєння, комплексу крилатих ракет, які вже пройшли перші випробування, нові зразки артилерійських систем", - сказав керівник держави.

Він зазначив, що на сьогодні вже розроблено і відправлено на випробування високоточні  боєприпаси, а українські безпілотні літальні апарати разом з іноземними постійно знаходять війська і постійно вдосконалюються, в тому числі і безпілотні літальні апарати ударного типу, матеріали космічної розвідки тощо. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-