Порошенко закликав світових лідерів покласти край

Порошенко закликав світових лідерів покласти край "російському маскараду"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що Росія не припинить свою політику агресії, поки світ не об'єднається, щоб зупинити Москву.

Про це він написав у статті "Кінець маскараду", надрукованій у Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ми нарешті повинні припинити бути наївними як у 2008, або у 2014-2015 роках щодо справжніх намірів Росії. Вона і не збирається зупиняти агресію, якщо ми її разом не зупинимо", - йдеться у статті.

Президент України наголошує на важливості того, щоб в цій ситуації увесь світ був солідарний, а санкції проти Росії були продовжені.

"Вони утримують Росію за столом переговорів і стримують її від ще більших втрат людських життів. Ми також повинні докласти всі зусилля для того, щоб зірвати маску з проявів агресії Росії скрізь, де тільки можемо - і на Донбасі, і з приводу МН17, і навіть в Алеппо", - пояснив автор.

Порошенко наголосив, що з 1 вересня поточного року на Донбасі загинуло вже 19 українських військовослужбовців та понад 100 поранені в боях.

"З понад 800 обстрілами з російської сторони у вересні і більше 500 вже в цьому місяці війна триває, і є всі підстави вважати, що Мінський процес гальмує через нескінченний російський маскарад. Настав час змінити наше бачення щодо справжніх намірів Росії, адже вона загрожує не тільки Україні, але і стабільності і безпеці Європи", - підкреслив він.

Він також зазначив, що за оцінками української розвідки, на Донбасі знаходиться більше 700 російських танків, більше 1250 артилерійських систем, більше 1000 БМП і більше 300 систем ракетного залпового вогню.

"Іншими словами, проросійські бойовики на Донбасі мають більше танків, артилерії та систем залпового вогню, ніж бундесвер у Німеччині", - повідомив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-