ПАРЄ підтвердила, що в Україні не

ПАРЄ підтвердила, що в Україні не "конфлікт", а російська агресія - Ар'єв

Укрінформ
ПАРЄ підтримала поправки української делегації до резолюцій, у яких йдеться про продовження санкцій проти РФ, засудження незаконних виборів до Держдуми в Криму, відмову у поверненні до Асамблеї делегації Росії. До того ж, у назві однієї з резолюцій фразу "конфлікт в Україні" замінено на "російську агресію в Україні".

Про це у Фейсбуці написав голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Я пишаюся командною роботою делегації в ПАРЄ! Щойно ми досягли всіх найважливіших згадувань в двох резолюціях по Україні, а саме: продовження санкцій проти РФ до відновлення повного суверенітету України, засудження незаконних виборів в Криму, заборони Меджлісу, відмовитися від заклику прийняти РФ в Асамблеї незважаючи ні на що, звільнити в'язнів і ще багато чого", - зазначив він.

За словами Ар'єва, в назві однієї з резолюцій члени ПАРЄ підтримали поправку української делегації й замінили "конфлікт в Україні" на "російську агресію в Україні".

"А найцікавіше те, що усі без винятку оратори, навіть прихильні до Росії, фактично визнали в своїх виступах, що біду Україні принесла Росія. Ми це знаємо, звісно, а їх в Європі методично обробляє російська щедро фінансована пропаганда. І наша команда і далі робитиме все можливе, щоб в ПАРЄ боротися з впливом російського лобі. Слово правди проти маніпуляції. Так і перемагаємо. Спільними зусиллями", - підкреслив Ар'єв.

У свою чергу, член делегації України в ПАРЄ Олексій Гончаренко уточнив, що повна назва доповіді, де було проведено заміну "конфлікту в Україні" тепер звучить як "Політичні наслідки російської агресії в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-