ПАРЄ вимагає від Росії вивести свої війська з України

ПАРЄ вимагає від Росії вивести свої війська з України

Резолюція
Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи вимагає від Росії вивести свої збройні сили з території України та засуджує порушення прав людини у Криму.

Асамблея наголошує на відсутності умов провести сьогодні місцевих виборів на Донбасі. Про це йдеться у резолюції «Політичні наслідки російської агресії в Україні», яка була прийнята у середу на сесії ПАРЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ПАРЄ вкотре просить Російську Федерацію вивести війська з території України і припинити військові поставки для сепаратистів», - наголошується у документі.

Відносно умов організації місцевих виборів на Донбасі Асамблея підкреслює, що такі вибори можуть бути у відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартів свободи і справедливості для чого необхідно забезпечити: надійне безпекове середовище після виведення військ і озброєнь.

Відносно Криму ПАРЄ вкотре засуджує нелегальну анексію півострову, що є порушенням міжнародного права і Статуту Ради Європи.

У резолюції наголошується на порушенні Росією у Криму прав людини, в особливості відносно кримських татар.

«Асамблея підтверджує свою відданість принципу мирного вирішення спорів, а також незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів», - йдеться у документі.

Слід відзначити, що до цього проекту було зареєстровано 16 поправок, авторами яких є переважно народні депутати України. Серед принципової вимоги представників української делегації, яка була підтримана ПАРЄ, є чітке формулювання у резолюції «збройної агресії Росії проти України», замість «збройного конфлікту в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-