ПАРЄ: Росія відповідальна за захист людей на окупованих Донбасі і Криму

ПАРЄ: Росія відповідальна за захист людей на окупованих Донбасі і Криму

Резолюція
Укрінформ
Росія після військової інтервенції на сході України та анексії Криму несе повну відповідальність за дотримання прав людини на окупованих територіях.

Про це йдеться у резолюції «Засоби правового захисту при порушеннях прав людини на українських територіях, які є поза контролем українських властей», яку ПАРЄ ухвалила у середу у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Парламентська асамблея глибоко занепокоєна ситуацією із правами людини у Криму та у самопроголошених «народних республіках» Донецька і Луганська («ДНР» і «ЛНР»). Вона підтверджує свою позицію, що анексія Криму Російською Федерацією і військова інтервенція російськими збройними силами на сході України порушують міжнародне право і принципи, які захищає Рада Європи», - зазначається у документі.

ПАРЄ наголошує, що так звані «ДНР» і «ЛНР» засновані, підтримуються та добре контролюються з боку РФ, не мають жодної легітимності у відповідності до українського і міжнародного права.

ПАРЄ також вказує Росії на порушення прав людини у Криму, щодо українців загалом та особливо кримських татар.

«За міжнародним правом, Російська Федерація, яка «де-факто» здійснює контроль над цими територіями, є відповідальною за захист населення», - наголошується у резолюції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-