Amnesty робить звіти про Донбас виключно зі слів сепаратистів - політолог

Amnesty робить звіти про Донбас виключно зі слів сепаратистів - політолог

Укрінформ
Дані Amnesty Іnternational щодо стану справ на окупованих територіях та утримання там українських військових викликають велику підозру, оскільки, як заявили самі представники цієї міжнародної організації, вони беруть інформацію для своїх звітів виключно зі слів сепаратистів.

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі у четвер висловив політолог Олександр Верголяс, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми (активісти. - Ред.) провели сьогодні акцію під стінами Amnesty Іnternational в Україні, і їхні представники сказали, що вони беруть інформацію про різні аспекти щодо стану справ на окупованих територіях виключно зі слів сепаратистів. Ця інформація може бути необ'єктивною і викликає великі підозри", - сказав Верголяс.

Зі свого боку волонтер Анатолій Кучеренко наголосив, що активісти не звинувачують Amnesty Іnternational у свідомому викривленні фактів, але вимагають від них об'єктивності.

"Amnesty Іnternational, швидше за все, помиляється в багатьох своїх висновках або володіє необ'єктивною інформацією. Я б не хотів звинувачувати Amnesty Іnternational в якомусь свідомому викривленні фактів - бо це, безумовно, авторитетна міжнародна організація. Але, якщо б вони хотіли справді розібратися в тому, що відбувається, вони були б разом з нами. Ми просимо в них трохи об'єктивності щодо тих подій, які відбуваються в Україні, об'єктивного ставлення щодо наших поранених", - підкреслив Кучеренко.

Він додав, що активісти і волонтери готові співпрацювати з Amnesty Іnternational щодо перевірки наданої їм з боку сепаратистів інформації, на яку АІ посилаються у своїх звітах.

"Я хотів би, щоб Amnesty Іnternational з нами - активістами, волонтерами - поспілкувалися, і ми ретельно б дослідили ці факти - щодо того, як утримуються сепаратисти українською стороною, щодо ставлення української сторони до них. Ми готові з ними розмовляти, працювати по багатьох напрямках, в тому числі з розслідування фактів, які вони навели у своєму звіті", - уточнив Кучеренко.

Верголяс, у свою чергу, переконаний, що Україна може говорити про те, що ЗМІ та міжнародні організації використовуються Росією як інструмент пропаганди у гібридній війни, але має робити це аргументовано.

"Так, Україна може вголос говорити про те, що ЗМІ та міжнародні організації використовуються Росією як інструмент пропаганди, але робити це неодмінно аргументовано, тобто не просто казати, що це погано, а це погано "тому, що...". Повинні бути підготовлені англомовні чи франкомовні спікери, які будуть виступати не тільки в Києві, але у штаб-квартирах Європи, Англії, США, які будуть виносити це на обговорення», - зазначив Верголяс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-