Amnesty знала всі адреси катівень бойовиків до того, як їх назвала СБУ

Amnesty знала всі адреси катівень бойовиків до того, як їх назвала СБУ

Ексклюзив
Укрінформ
Українському відділенню міжнародної правозахисної організації Amnesty International були відомі адреси приміщень для тортур в ОРДЛО, оприлюднені сьогодні СБУ.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар AI в Україні Марія Гур‘єва з посиланням на дослідника AI по сходу України Красиміра Янкова.

"Зазначені адреси (вісьмох приміщень для тортур в ОРДЛО, опубліковані СБУ - ред.) нам були відомі. Ми продовжуємо працювати над цим питанням (тортур на сході України - ред.) в рамках наших ресурсів і досліджувати всю нову інформацію, яка до нас надходить", - зазначила Гур‘єва.

Вона також навела слова Янкова про те, що з тими, хто був випущений з місць утримання на територіях так званих ДНР/ЛНР, представники Amnesty International провели чисельні інтерв'ю, і адреси місць, де здійснювалися тортури, AI були відомі.

"Ми провели чисельні інтерв'ю з тими, хто був випущений з місць утримання на територіях так званих ДНР/ЛНР, і адреси місць, де здійснювалися тортури, були нам відомі", - процитувала Гур‘єва Янкова.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Служба безпеки України опублікувала встановлені нею адреси восьми приміщень для тортур, де утримували українських полонених на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-