Ган не бачить перешкод для надання безвізу Україні

Ган не бачить перешкод для надання безвізу Україні

Укрінформ
Ситуація щодо просування процедури надання Україні безвізового режиму має бути успішною, як і у випадку із Грузію.

Про це заявив Радіо Свобода єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

"Я б сказав, щодо України ситуація повинна бути такою ж, як і у випадку Грузії. Вони виконали всі умови, і я не чув жодних проблем ні з боку країн-членів ЄС, ні від європарламентаріїв", – сказав він.

Комітет постійних представників (Coreper) держав-членів Європейського союзу вирішили дати "зелене світло" Європейській раді щодо початку переговорів з Європарламентом про лібералізацію візового режиму для громадян Грузії.

5 жовтня Рада ЄС висловила підтримку щодо надання безвізового режиму громадянам Грузії, з огляду на проведені цією країною реформи. Як заявив Пітер Яворчик, постійний представник Словаччини у ЄС, реформи у Грузії заслуговують довіри й такі зусилля слід заохочувати.

"Ми розраховуємо на підтримку Європарламенту у завершенні відповідних процедур, щоб громадяни Грузії змогли насолоджуватися безвізовим режимом якомога швидше", – додав дипломат.

У Раді ЄС наголосили, що набуття чинності лібералізації візового режиму для Грузії має настати разом з набуттям чинності новим "механізмом призупинення" лібералізації візового режиму на випадок його грубих порушень.

Тепер мають розпочатися переговори щодо безвізу для Грузії в Європейському парламенті, який має остаточно розглянути це питання на пленарній сесії наприкінці жовтня.

Йдеться про можливість короткотермінових, терміном до 90 днів упродовж кожних 180 днів, відвідин країн "шенгенської зони" з туристичними, бізнесовими чи сімейними цілями, але без права працевлаштування.

Щодо України на аналогічне рішення Комітету постійних представників очікують наступними тижнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-