Гройсман – Мінгареллі: Ми очікуємо на рішення ЄС про безвіз для українців

Гройсман – Мінгареллі: Ми очікуємо на рішення ЄС про безвіз для українців

Укрінформ
Двосторонні відносини між Україною та Європейським Союзом мають стратегічний характер.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Х’югом Мінгареллі, повідомляє прес-служба КМУ.

У ході зустрічі глава уряду наголосив на необхідності виконання сторонами завдань, які стоять на порядку денному між Україною та ЄС. Зокрема, йдеться про ратифікацію Угоди про асоціацію, використання другого траншу макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро, запровадження безвізового режиму для українців.

"Ми очікуємо на рішення Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян", - сказав Гройсман, відзначивши, що Україна зі свого боку виконала всі необхідні вимоги щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України.

Крім того, Прем’єр підкреслив, що Кабмін продовжує працювати над проведенням реформ.

Мінгареллі схвально оцінив зусилля уряду на шляху реформ. Він зазначив, що Україна за два останні роки дуже змінилася.

Під час зустрічі Гройсман також відзначив необхідність проведення ґрунтовної підготовки засідання Ради асоціації, яке має відбутися 19 грудня, задля досягнення реальних позитивних результатів. "Розраховую на те, що ваша особиста роль буде значною у досягненні успіху наших двосторонніх відносин", - зауважив Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-