Раді пропонують закрити дані про майно чиновників

Раді пропонують закрити дані про майно чиновників

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає закриття інформації в деклараціях про майно чиновників.

Відповідні зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо запобігання злочинам проти життя і здоров'я особи та проти власності пропонує внести голова фракції БПП Ігор Гринів.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що розкриття інформації про майно може стимулювати до вчинення злочинів проти його власників.

"Постає питання про те, що оприлюднення, серед іншого, зазначених у декларації відомостей про цінне рухоме майно, готівкові кошти, кошти, позичені третім особам, активи у дорогоцінних (банківських) металах тощо, може стати одним з факторів до спонукання скоєння злочинів проти власності та життя і здоров'я особи, оскільки суттєво сприятиме процесу зібрання злочинцями (потенційними злочинцями) ідентифікуючої інформації про майно, на яке може бути спрямоване злочинне посягання, із прив'язкою вказаної інформації до конкретного власника (законного користувача) такого майна та його місця розташування (ймовірного місця розташування)", - йдеться у законопроекті.

Автор документа вказує, що вільний доступ до декларацій чиновників "містить істотні ризики спонукання до вчинення злочинів проти життя та здоров'я декларантів, членів їх сімей, а також пов'язаних з ними осіб".

Законопроектом  пропонується частину першої статті 47 зазначеного закону викласти у новій редакції, якою віднести до інформації з обмеженим доступом відомості про цінне рухоме майно, вартість та розмір отриманих подарунків, наявні грошові активи, фінансові зобов'язання, видатки та усі правочини, вчинені у звітному періоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-