У НАЗК пояснили, звідки взялося громадянство Вануату у родичів чиновників

У НАЗК пояснили, звідки взялося громадянство Вануату у родичів чиновників

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) завершено перевірку інформації ЗМІ про іноземне громадянство близьких осіб окремих декларантів.

За результатами перевірки встановлено, що під час оновлення програмного забезпечення протягом певного часу відображалися неправильні назви країн. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті агентства.

"Безпосередньо в базі даних системи е-декларування не зберігаються назви країн, а лише їх цифрові коди. Під час щотижневого оновлення програмного забезпечення системи е-декларування відбулося не повне "збирання кешу" баз даних. У зв’язку із чим протягом певного часу відображалися невірні назви країн через некоректне співставлення кодів та назв. Після чергового оновлення системи е-декларування, яке було завершене у вівторок, 27 вересня поточного року, назви країн відображаються коректно, що можна перевірити, зайшовши до публічної частини Реєстру", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК наголосили на тому, що система е-декларування буде оновлюватися і надалі у зв’язку з необхідністю її подальшої оптимізації, оскільки практика заповнення декларантами відповідних розділів е-декларації та звернення, які надходять на гарячу лінію на адресу технічної підтримки, свідчить про необхідність подальшого вдосконалення її інтерфейсу з метою спрощення роботи декларантів.

"Зокрема, на сьогодні вже реалізовано: автоматичне заповнення ідентифікаційних податкових номерів з ЕЦП декларанта без можливості його редагування; видалення чорнеток; впровадження інтерактивної служби підтримки help-desk; підвищення швидкості оброблення запитів у системі; підтримка апаратних носіїв ЕЦП тощо", - зазначили в агентстві.

Там додали, що втручання в Реєстр та безпосередньо в подані декларації як з боку технічних служб НАЗК, так і ззовні виключається.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК здійснювало перевірку фактів, викладених ЗМІ, щодо наявності громадянства інших держав у членів родин окремих осіб, які подали майнові декларації до Єдиного державного реєстру декларацій. Зокрема, йдеться про внесені до Реєстру дані щодо належності членів родин декларантів до громадянства Республіки Вануату.

Раніше ЗМІ повідомляли, що громадянками Вануату, відповідно до відомостей в електронній базі декларацій українських чиновників, значаться дружина колишнього заступника голови Вищого спеціалізованого суду Євгена Літвінова, дві доньки судді Пологівського районного суду в Запорізькій області Якова Мосейка, а також дружини голови Смілянської райдержадміністрації на Черкащині Андрія Колесника та чиновника Міністерства юстиції. 

Фото www.mydiving.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-