Російський журналіст упевнений у невідворотності суду над винними у знищенні MH17

Російський журналіст упевнений у невідворотності суду над винними у знищенні MH17

Укрінформ
Російський журналіст Сергій Пархоменко, який зробив свій внесок у розслідування трагедії рейсу МН17, упевнений у невідворотності суду для всіх винних у злочині.

Про це він написав у Facebook.

«Суд буде обов'язково, і всі ці люди повільно, але невідворотно до нього наближаються. Ті, які натискали на кнопку, наводили, сиділи за важелями установки і за кермом тягача, супроводжували «Бук» дорогою з Росії до бандитів і назад - від бандитів у Росію, замовляли цей «інструмент», по телефонах раділи, що «пташка впала», ділилися радістю в твіттерах, а потім несамовито звідти витирали сліди, споряджали в дорогу «гостей» з російської частини, наказали їх відправити «на гастролі», які розробили всю операцію, цю операцію політично обгрунтували, її санкціонували на горі, її інформаційно-пропагандистськи прикрили і забезпечили своєю брехнею — і до, і під час, і після запуску, і досі продовжують. І нарешті, той, хто все це влаштував, тому що вирішив, що це йому на користь», — пише Пархоменко.

Як повідомлялося, 15 березня 2016 року Пархоменко опублікував власні розрахунки місця запуску ракети, що влучила в «Боїнг» з «Бука», зроблені ним на підставі спілкування й отримання матеріалів від свідків злочину.

Ці матеріали були використані в міжнародній доповіді по МН17. Як пише про свої розрахунки сам Пархоменко: «Помилився я метрів на 100, схоже. Під час аналізу картинки, знятої більш як за 20 кілометрів від цього місця. Непоганий результат, особливо для мене, по суті, дилетанта. Я задоволений, мабуть».

Як відомо, в середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс «Бук», з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск було здійснено з території біля міста Первомайськ, яка на момент катастрофи знаходилася під контролем бойовиків.

17 липня 2014 року в небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. У результаті цієї трагедії загинуло 298 осіб - усі пасажири й екіпаж. За кількістю жертв ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-