У НАТО запевняють, що підтримка України трастами не обмежиться

У НАТО запевняють, що підтримка України трастами не обмежиться

Укрінформ
Північноатлантичний альянс бачить прогрес у реалізації програм на підтримку України в рамках трастових фондів організації. Після їх реалізації НАТО продовжуватиме підтримувати Київ і в рамках інших механізмів.

Про це у коментарі власному кореспондентові Укрінформу в РП під час Європейського форуму з кібербезпеки (CYBERSEC) у Кракові повідомив помічник генсека НАТО з питань нових викликів безпеці Джемі Шеа.

"Я вже бачу позитивний результат нашої співпраці в організаційних питаннях. Але це не кінець історії. Після того як програми трастових фондів буде виконано, ми реалізовуватимемо інші тренувальні програми", - наголосив Шеа.

Він зазначив, що подальші дії НАТО у підтримці України залежатимуть від потреб України. Шеа повідомив, що на минулому тижні він обговорював це питання з одним із заступників глави МЗС України.

"Ми дискутували різні ідеї, адже ми повинні знати потреби українців", - зауважив він.

За словами Шеа, в рамках допомоги у п'яти трастових фондах Альянсу значна увага приділяється зокрема і кібербезпеці.

"Робота у рамках одного з трастових фондів стосується розвитку систем кібербезпеки, аби захистити Україну від комп'ютерних атак. Ми за останні два роки допомагали Україні сформулювати національну стратегію кібербезпеки, підготувати стандарти для навчання і тренування для головних міністерств, поглибити систему розвідки у кіберпросторі. А зараз ми передаємо Україні обладнання, яке профінансовано НАТО, і алгоритми, що допоможуть виявляти загрози і здійснювати управління у кризовий період",- наголосив представник НАТО.

Шеа підкреслив, що допомога НАТО для Україні - це перманентний процес.

"Після того, як проекти трастових фондів завершаться, очевидно, що співпрацюватимемо в інших сферах - наприклад в рамках програми "Наука для миру і безпеки" (The Science for Peace and Security (SPS) - програми, що має допомогти Україні, а також і в рамках багатьох інших програм",- наголосив представник НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-