СКУ пояснює світу, що конфлікт на Донбасі є міжнародною кризою - Чолій

СКУ пояснює світу, що конфлікт на Донбасі є міжнародною кризою - Чолій

Укрінформ
Світовий конгрес українців надалі докладатиме всіх зусиль, аби пояснити міжнародній спільноті, що конфлікт на Донбасі є масштабною міжнародною кризою.

На цьому наголосив президент СКУ Євген Чолій у вівторок у Києві на зустрічі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, під час якої було підписано Меморандум про співпрацю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми на різних міжнародних форумах стараємося переконати міжнародне співтовариство, що те, що відбувається в Україні, - ніякий не внутрішній конфлікт, і навіть не російсько-український конфлікт. Те, що зараз відбувається на Донбасі, є справжньою міжнародною кризою, і Україна, захищаючи свої кордони, фактично захищає Європу і світ", - сказав Чолій.

Саме тому, підкреслив президент СКУ, сьогодні в інтересах західного цивілізованого світу допомогти Україні виграти цю гібридну війну і тим самим закріпити мир і стабільність у світі.

Зі свого боку Світовий конгрес українців і надалі докладатиме всіх зусиль, щоб допомогти Україні перемогти у протистоянні з Росією і здійснити реформи, необхідні для розвитку і процвітання Української держави, наголосив Чолій.

"Я хочу запевнити, що ми дуже серйозно трактуємо ті зобов'язання, які ми беремо на себе у Меморандумі, і ми надалі будемо підтримувати всі заходи влади України, щоб побороти цю гібридну війну і запровадити реформи в Україні, аби вона дійсно могла процвітати як суверенна цілісна європейська демократична держава. В цьому ви можете бути впевнені, що закордонні українці будуть разом з Україною аж до остаточної перемоги, яка напевно буде", - наголосив президент СКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-