Бальцерович: Реформи болючі для суспільства? - Це міф

Бальцерович: Реформи болючі для суспільства? - Це міф

Укрінформ
Впровадження пакету реформ, яких потребує Україна, вимагає радикального покращення координації серед реформаторів. Саме відсутність комплексних реформ призвела до того, що Україна набагато бідніша, ніж Польща.

Про це заявив співголова Стратегічної групи радників з підтримки реформ, радник президента, відомий економіст та політик Лешек Бальцерович в інтерв'ю Українській правді.

«Впровадження пакету реформ, яких потребує Україна, вимагає радикального покращення координації серед реформаторів. Популісти кажуть, що реформи болючі для суспільства. Це міф. Саме відсутність комплексних реформ призвела до того, що Україна набагато бідніша, ніж Польща», - сказав він.

За словами Бальцеровича, найголовніші реформи болючі не для суспільства, а для деяких груп інтересів.

«Але ці групи не повинні вирішувати за Україну. Ось тут важливо проявити себе політичним лідерам. Це історичний тест для них. Наприклад, дерегуляція для кого болюча? Для бюрократії, але не для суспільства. Приватизація для кого болюча? Для тих, хто живе з корупції», - зазначив співголова Стратегічної групи радників з підтримки реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-