Чубаров заявив про зміну формату блокади Криму

Чубаров заявив про зміну формату блокади Криму

Укрінформ
Громадянська блокада Криму за рік змінила свій формат.

Про це в ефірі Громадського розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«За рік існування я вже можу стверджувати, що громадянська блокада Криму прийняла інший формат, зараз тут є організація «Аскер», у перекладі – воїн. Ми очікуємо, що буде військовий підрозділ, у якому зможуть служити вихідці, зокрема, з Криму. У нас також є кілька ідей, щоб люди не забували про Крим», — сказав Чубаров.

За його словами, у річницю блокади на адмінкордон з анексованим Кримом приїхало кілька сотень людей з усієї країни.

«Тут було кілька сотень людей, які з’їхалися з Мелітополя, Херсона, Запоріжжя, Києва. Ми зробили велику ходу до адмінкордону з окупованим Кримом. Потім ми підійшли прямо до російського адмінкордону, я звернувся з промовою. Я говорив про те, що більшість людей з Криму в умовах заборони слова зберігають чесність і чекають на повернення до України», — додав голова Меджлісу.

Нагадаємо, громадянська блокада анексованого Криму почалася 20 вересня 2015 року. Однією з вимог кримськотатарських та українських ативістів було припинення торгівлі з анексованим півостровом. Після декількох місяців блокади, Кабмін прийняв постанову про обмеження поставок окремих товарів з півострова. 17 січня 2016 року документ набрав чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-