Штайнмайєр про Мінськ: Після місяців бездіяльності - нарешті знову рух

Штайнмайєр про Мінськ: Після місяців бездіяльності - нарешті знову рух

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр задоволений досягнутою у середу домовленістю про відведення військ і озброєнь, вважаючи це свідоцтвом руху, що розпочався з виконання Мінського пакету.

Про це він заявив, знаходячись у Нью-Йорку, де проходить 71-а сесія Генеральної асамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Після довгих місяців бездіяльності з кінця минулого тижня з'явився нарешті знову рух (Мінського процесу - ред.)", - заявив глава німецького МЗС.

Голова ОБСЄ висловив надію, що місяці напруженої закулісної роботи нарешті починають приносити свої плоди.

Він назвав рамкову угоду "новим інструментом для заспокоєння ситуації на лінії конфронтації". Штайнмайєр упевнений, що вслід за першими трьома пунктами незабаром послідують, причому швидко, й інші, що дозволити розвести сили по всій лінії зіткнення.

Глава МЗС ФРН вказав на те, то для того, щоб змусити зброї замовкнути надовго, треба як прояв політичної волі, так і виконання зобов'язань. Гарантій немає жодних, визнав міністр, а без готовності сторін конфлікту виконувати зобов'язання, неможливо буде робити подальші кроки.

Для реалізації Мінських угод, за словами дипломата, недостатньо одного лише стійкого перемир'я, проте без нього на лінії конфронтації неможливо просуватися у напрямку політичного врегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-