МН17: Порошенко та прем’єр Австралії

МН17: Порошенко та прем’єр Австралії "звірили годинники"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл скоординували спільні кроки щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у збитті літака рейсу МН17.

Про це йшлося на зустрічі Порошенка з Тернбуллом під час 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Петро Порошенко та Малкольм Тернбулл обговорили питання, пов'язані зі збитим літаком рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній", та скоординували подальші спільні кроки стосовно визначення оптимального міжнародно-правового механізму для притягнення до відповідальності винних у цьому терористичному акті", - йдеться у повідомленні.

Крім того, сторони привітали активний розвиток українсько-австралійської співпраці, відзначивши успішну реалізацію домовленостей, досягнутих за результатами візиту Порошенка до Австралії у грудні 2014 року.

Прем’єр-міністр Австралії окремо наголосив на підтримці його державою суверенітету і територіальної цілісності України. Президент України висловив подяку Австралії за чітку і незмінну позицію.

Співрозмовники також домовилися опрацювати механізм взаємного спрощення візового режиму між Україною та Австралією.

Президент України наголосив, що 2016 рік є особливо важливим для української громади Австралії, яка відзначає 70-річчя відколи перші українці приїхали в Австралію.

Глава держави також запросив Малкольма Тернбулла здійснити візит до України у зручний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-