Обама розповів в ООН, що рухає Україною і до чого призведе агресія РФ

Обама розповів в ООН, що рухає Україною і до чого призведе агресія РФ

Укрінформ
Президент США Барак Обама вчергове розвінчав міфи російської пропаганди про так званий західний сценарій демократичних змін в Україні та попередив Росію, що втручання у справи сусідів послаблює її власні авторитет і кордони.

Американський лідер заявив про це під час виступу у вівторок на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Європі відбувся прогрес у тих країнах, що раніше входили до радянського блоку, у просуванні по лінії демократії, на відміну від інших. Люди в Україні вийшли на вулицю не через якусь там "змову" за кордоном, вони просто не мали іншого виходу. Вони вимагали змін, оскільки бачили, що в Балтійських країнах, у Польщі люди жили краще – там були відкриті, вільні й демократичні суспільства", - зазначив Обама про мотиви демократичних змін в Україні.

Він підкреслив, що завдяки поширенню демократії у світі великі перетворення відбулися в країнах, які дуже різняться одна від одної. "Наприклад, у Японії, Чилі, Індонезії й Ботсвані – у країнах, які добилися значних успіхів, де населення має відчуття участі у власній державності", - зауважив президент США.

Водночас він наголосив, що країни, які вдаються до агресії, – такі як РФ – насправді послаблюють свої міжнародні позиції.

"У світі, в якому епоха імперій залишилася позаду, ми бачимо, як Росія намагається відновити втрачену славу за допомогою сили", - підкреслив американський лідер.

У цьому зв'язку він попередив: "Якщо Росія продовжуватиме втручатися у справи своїх сусідів, це підтримуватиме популярність (влади) всередині, і це підживлюватиме національні інтереси. Але з часом її авторитет зменшуватиметься, і кордони стануть менш безпечними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-