Порошенко просив українську громаду в США допомогти із зброєю

Порошенко просив українську громаду в США допомогти із зброєю

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся з представниками української громади США в Українському інституті Америки у Нью-Йорку. Глава держави назвав символічним, що вдруге розпочинає свій візит до США зі спілкування із закордонними українцями Америки.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Президент відзначив присутність на зустрічі представників кримськотатарського народу. За словами Глави держави, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що жоден з кримських татар не брав участь в сьогоднішніх виборах в Криму.

Петро Порошенко привітав присутніх із 25-ю річницею відновлення державної незалежності України, зазначивши, що вже третій рік поспіль ця подія затьмарена "чорною хмарою війни".

Президент підкреслив, що спільними зусиллями, в тому числі при допомозі українців Америки вдалося відновити українські ЗСУ. «Пишаюся бути на чолі такої великої нації, як українці. Вчергове переконався в цьому 24 серпня - ми пройшли по Хрещатику одразу після параду, і я бачив сльози щастя і радості об'єднаної України, гордості за свою країну», - розповів Глава держави.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (12 фото):

Фото: Марків Михайло, Палінчак Михайло

«Спасибі, що ви є небайдужими, об'єднаними, так любите Україну і будете та готові за неї боротися», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що сьогодні дуже важливо, щоб санкції щодо РФ продовжувалися і посилювалися. «Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі й щодо кримських татар, вимагає запровадження додаткових секторальних санкцій. Світ має обов'язково реагувати на це. Як приклад, добрий для нас результат міг би дати осучаснений аналог поправки Джексона-Веніка», - сказав Президент, закликавши разом розробити план дій і працювати в цьому напрямку.

Не менш важливим за значенням питанням Глави держави назвав отримання летальної зброї та іншої військової допомоги. «Ми за ці 2,5 роки довели, що на нас можна покластися і нам можна довіряти. Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не вестиме загарбницьких воєн. З України ніколи не надходило загрози. І абсолютно безпечно нам передати летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові", - наголосив він.

Петро Порошенко також поінформував присутніх про хід реформ в Україні та процес викорінення корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-