Україна розширить санкційний список росіян і підприємств РФ - Порошенко

Україна розширить санкційний список росіян і підприємств РФ - Порошенко

Укрінформ
Україна розширить санкційний список юридичних та фізичних осіб Росії за порушення територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це на засіданні Ради національної безпеки і оборони України заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави. 

«Обмежувальні заходи, зокрема, будуть застосовуватись до підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансових установ, які забезпечують підтримку терористичних організацій так званих ЛНР/ДНР, до компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованою частиною України в Криму. Йдеться і про компанії-оператори, судна і літаки яких нахабно порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону, яку видала Україна», - сказав Порошенко.

Президент також запропонував доповнити санкційний список особами, які братимуть участь у виборах до Державної думи Росії на території окупованого Криму. 

“Ми маємо домовитись, що ті особи, які будуть проголошені так званими переможцями на незаконних виборах до Держдуми в Криму, які будуть проходити 18 вересня, також мають посісти гідне місце у санкційному списку”, - наголосив Порошенко.

Він доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову доопрацювати санкційний список та включити в нього відповідно тих, хто буде обраний, членів виборчих комісій, учасників виборчого процесу.

Порошенко підкреслив, що РФ продовжує незаконно утримувати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, інших громадян України, та запропонував запровадити санкції і щодо учасників ганебних політичних процесів - співробітників російських репресивних органів, які безпосередньо причетні до тортур та незаконного засудження українських патріотів, які незаконно утримуються і в Росії, і на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-