Порошенко закликав світ «підняти ціну окупації» для Росії

Порошенко закликав світ «підняти ціну окупації» для Росії

Фото
Укрінформ
Дії Росії на окупованих територіях та в анексованому Криму потребують посилення санкцій щодо кремлівського режиму.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, відкриваючи пленарні засідання щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключова мета - забезпечити такий стан, щоб ціна окупації зростала. Крим, який цинічно вкрадений, утримання його для агресора повинно бути настільки болісним ніби тримати в руці розжарене вугілля з Донбасу. Можливо, настав час відповісти Росії на її дії на окупованих територіях включно з кримськими татарами. Це означає, що потрібно впроваджувати нові секторальні санкції", - сказав Порошенко.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (16 ФОТО):

Фото: Лазаренко Микола

Він зазначив, що Україна розраховує на міжнародну підтримку при ухвалі резолюції ООН щодо порушення прав людини у Криму, адже це складова деокупаційної політики. За його словами, зараз відповідальність за страждання українського народу повинні нести не окремі особистості, а весь режим, зокрема мова може йти про застосування щодо Росії поправки Джексона-Веніка.

"Я саме та людина, яка свого часу в Конгресі США просила зняти поправку Джексона-Веніка стосовно України. Настав час запровадити її щодо Росії. Страждання українських громадян вже давно не є відповідальністю певних особистостей, це ефект того режиму, який створено в Кремлі", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що так звані вибори до російської Думи, які намагаються провести в Криму, насправді - прямий шлях для конкретних людей до санкційного клубу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-