Україна не становить міграційного ризику для Європи - Парубій

Україна не становить міграційного ризику для Європи - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевняє, що Україна не становить міграційного ризику для Європи. 

Про це він заявив, виступаючи у Страсбурзі, де бере участь у Європейській конференції голів парламентів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Попри нагальну проблему внутрішньо переміщених осіб, Україна не становить міграційного ризику для Європи. Ми не стали країною-кредитором біженців для інших країн Європейського Союзу", - заявив Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради України навів статистичні дані на користь своєї позиції. "За даними європейської агенції Frontex у 2015 році до ЄС прибуло 1,822 млн біженців, із них з боку східного кордону ЄС прибуло 1920 біженців, тобто 0,1% від загальної кількості", - зауважив Парубій.

За його словами, Україна співпрацює у цьому контексті з ЄС. "Ефективно працює угода про реадмісію з ЄС, Україна виконує свої зобов'язання, тому немає жодних перепон для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС", - підсумував спікер ВР, виступаючи з доповіддю: "Криза у зв'язку з міграцією та біженцями в Європі - роль та обов'язки парламентів".

Парубій також подякував президенту ПАРЄ Педро Аграмунту за організацію Європейської конференції голів парламентів та особисте запрошення обговорити ризики, які стоять перед Європою, у т.ч. у зв'язку з міграційною кризою.

Як повідомляв Укрінформ, голова Верховної Ради України Андрій Парубій перебуває з візитом у Франції. Він бере участь у Європейській конференції голів парламентів, що проходить у Страсбурзі. Програмою візиту передбачені зустрічі з керівниками парламентів країн Європи, з Комісаром ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоханнесом Ганом (Європейський парламент), з Головою делегації Європейського парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Андреєм Плєнковичем, з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-