Ягланд хоче зростання ролі парламентів у міжнародних дискусіях

Ягланд хоче зростання ролі парламентів у міжнародних дискусіях

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що парламенти виконують роль "останнього бастіону" в обговореннях міжнародних питань та врегулюванні криз сьогодення.

Про це він заявив під час офіційного відкриття Європейської конференції голів парламентів у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Парламент залишається останнім бастіоном у дискусії. Твіти не можуть замінити живу, цивілізовану дискусію. Існує велика різниця між тим, що обговорюється у Фейсбуці та парламентськими дискусіями", - зауважив Ягланд.

За його словами, "знеособлені дискусії (у соцмережах) ведуть в нікуди", а "конструктивне спілкування у залі...вміння наводити доречні аргументи, слухати і чути, аналізувати і шукати спільне рішення» надають можливість вирішувати нагальні проблеми. "Твіти розпалюють революції, але за їх допомогою неможливо збудувати державні інституції", - сказав генсек РЄ.

Ягланд також закликав переглянути роль політиків та національних парламентів. "Сьогодні у світі ми повинні по-новому подивитися на роль політика. Ми реагуємо, а не аналізуємо, ми реагуємо ще до того, як має відбутися подія, але це не аналіз її причин, як це має бути. Для аналізу потрібен час. Парламент повинен повернути собі ініціативу у важливих дискусіях", - наголосив він.

Генсек Ради Європи також закликав парламенти і парламентаріїв захищати демократичні цінності. "Ми повинні підтримувати моральні вимоги і стандарти. Ми повинні... захистити людей від авторитарних рішень влади, підтримати і забезпечити безпеку демократії, верховенства закону та свободу думок і зібрань", - зауважив Ягланд.

Як повідомлялося, сьогодні у Страсбурзі розпочалася дводенна Європейська конференція голів парламентів 47 країн-членів Ради Європи, а також країн-партнерів, спостерігачів і сусідів. Офіційну делегацію України на цьому парламентському саміті очолює Голова Верховної Ради Андрій Парубій. У роботі Європейської конференції голів парламентів, яка проводиться раз на два роки, беруть участь майже 350 делегатів. Основними темами, що обговорюватимуться у залі засідань, будуть проблеми міграції, сприяння розвитку демократії, захисту прав людини та верховенства закону, боротьба з расизмом і нетерпимістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-