Аграмунт закликав до діалогу щодо окупації територій держав-членів РЄ

Аграмунт закликав до діалогу щодо окупації територій держав-членів РЄ

Укрінформ
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт закликав голів парламентів країн-членів Ради Європи об’єднатися і шляхом діалогу вирішити проблеми окупації та анексії територій держав-членів організації.

Про це він заявив від час офіційного відкриття Європейської конференції голів парламентів 47 країн-членів Ради Європи, а також багатьох країн-партнерів, спостерігачів і сусідів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми стали свідками окупації та анексії території держав-членів Ради Європи. Ми повинні знаходити відповіді на ці виклики. Ми повинні шукати те, що нас об’єднує, а на розділяє, ми за діалог, а не конфронтацію", - заявив Педро Аграмунт.

Президент ПАРЄ також перерахував й інші виклики, які стоять сьогодні перед Європою, зокрема, згадав екстремізм, популізм, євроскептицизм, а також міграційну кризу та окремо виділив боротьбу з тероризмом.

"Ми (парламентарії) повинні подавати приклад у боротьбі з тероризмом, діяти без подвійних стандартів.. Виклики, що стоять перед Європою є дуже серйозними. Жодна країна не може збудувати стіну, щоб захиститися від тероризму", - зазначив Аграмунт. Він також нагадав про розпочату у червні ініціативу щодо боротьби з тероризмом у Твіттер "Ненависті - ні, страху - ні".

Як повідомляв Укрінформ, під час літньої сесії ПАРЄ у Страсбурзі дала старт новій ініціативі щодо боротьби з тероризмом, на спеціальній церемонії парламентарії встали зі своїх місць, щоб сказати "Ні" ненависті і страху. Вони взяли на себе зобов'язання вести роботу щодо її реалізації у своїх країнах. За допомогою цієї ініціативи ПАРЄ хоче залучити максимальну кількість людей - політичних діячів, релігійних лідерів, вчених, журналістів, представників громадянського суспільства і простих громадян - щоб разом сказати "Ні" страху і ненависті.

Сьогодні у Страсбурзі розпочалася дводенна Європейська конференція голів парламентів 47-ми країн-членів Ради Європи, а також багатьох країн-партнерів, спостерігачів і сусідів. Офіційну делегацію України на цьому парламентському саміті очолює Голова Верховної Ради Андрій Парубій. У роботі Європейської конференції голів парламентів, яка проводиться раз на два роки, беруть участь майже 350 делегатів. Основними темами, що обговорюватимуться у залі засідань, будуть проблеми міграції, сприяння розвитку демократії, захисту прав людини та верховенства закону, боротьба з расизмом і нетерпимістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-