Російської колонії

Російської колонії "Донбас" у складі України не буде - Клімкін

Укрінформ
Українська влада ніколи не пристане на позицію РФ щодо Донбасу, яка полягає в тому, щоб "увіпхнути" в Україну окуповані території (ОРДО/ОРЛО) як російську колонію.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це глава МЗС України Павло Клімкін заявив журналістам під час відвідання спільно зі своїми німецьким та французьким колегами зруйнованого мосту під Слов'янськом.

"Вони (європейські партнери - ред.) не примушують нас. Розумієте, якщо ми зараз це (закон про особливий статус Донбасу - ред.) приймемо, то це означає що ті, хто зараз Росією поставлений до влади, вони просто усі будуть легалізовані. І насправді цей Донбас - це російський Донбас - як колонія буде впихатися в Україну. А ми хочемо, щоб український Донбас повернуся до нормального життя. І вони це дуже добре розуміють", - заявив Клімкін, коментуючи можливий тиск на Україну з боку європейської сторони у питанні Донбасу.

Він додав, що і глава МЗС Німеччини, і його французький колега, як і всі інші, "прекрасно розуміють, що без безпеки ніяких подальших кроків не буде". "Тому зараз треба йти кроками від розмежування, підсилюючи ОБСЄ і досягнувши того, щоб ОБСЄ реально контролювала ситуацію і вийшла на кордон. І тільки тоді ми будемо говорити про якийсь прогрес у сфері безпеки. І вони це прекрасно розуміють", - заявив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-