Нардепи під СБУ вимагають результатів розслідування щодо

Нардепи під СБУ вимагають результатів розслідування щодо "Інтера"

Укрінформ
Народні депутати від фракції "Народний фронт" прийшли до СБУ, вимагаючи надати результати розслідування щодо антиукраїнської діяльності російських пропагандистів Марії Столярової та Ігоря Шувалова на телеканалі "Інтер".

Про це сказав нардеп Андрій Помазанов під час спілкування з журналістами під будівлею Служби безпеки України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо почути від СБУ, що саме було зроблено за десять днів, яких саме заходів було вжито і що саме буде робити СБУ, аби притягнути до відповідальності пані Столярову та пана Шувалова, видворити (Шувалова. - Ред.) і забезпечити інформаційну безпеку на території нашої держави. А також пояснити, до якої відповідальності будуть притягнуті депутати Каплін, Береза і Добродомов", - заявив Помазанов.

Він нагадав, що десять днів тому "Народний фронт" звернувся до СБУ з вимогою відреагувати на факти "інформаційної війни", що велася через канал "Інтер" проти України.

Нагадаємо, 3 серпня в інтернет потрапило датоване травнем 2015 року листування співробітниці "міністерства державної безпеки "ДНР" Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. З масиву викладених матеріалів випливає, що співробітники каналів "Інтер", "Україна" та "Донбас" затверджували із представниками "ДНР" тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на "Інтер", але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, йдеться про колишню продюсерку "Подробностей недели" на телеканалі "Інтер" (продакшн НІС) Марію Столярову.

Крім того, в оприлюдненому згодом електронному листуванні Столярової значне місце відводиться російському політтехнологу Ігорю Шувалову, який також є членом спостережної ради Inter Media Group.

Як відомо, 24 лютого СБУ ухвалила рішення депортувати Столярову з України із забороною в'їзду в країну на п'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-