Еро та Штайнмайєр прибудуть до Києва у другій половині дня

Еро та Штайнмайєр прибудуть до Києва у другій половині дня

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро має намір розпочати візит до України разом з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмайєром орієнтовно о 12:30 за Києвом.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у зовнішньополітичному відомстві Франції.

«Візит розпочнеться у другій половині середи і завершиться у четвер, 15 вересня», - повідомив французький дипломат.

Згідно зі заявою МЗС Франції, європейські міністри планують обговорити у Києві мінський процес, зокрема, співпрацю з українською владою у «нормандському форматі» та спробувати переконати її у виконанні політичних зобов’язань. Крім того, Еро та Штайнмайєр мають намір висловити підтримку «крихкому» перемир’ю на Донбасі з початку навчального року та ходу реформ в Україні, здійснених у період після їхнього останнього спільного візиту 22-23 лютого.

Очікується, що міністри закордонних справ Франції та Німеччини візьмуть участь у переговорах з Президентом України Петром Порошенком, главою уряду Володимиром Гройсманом, керівниками парламентських фракцій та керівництвом Спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр як діючий голова ОБСЄ, серед іншого, розповість про зусилля цієї організації з врегулювання конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-