Арбузов відхрестився від рахунків у Латвії

Арбузов відхрестився від рахунків у Латвії

Укрінформ
Колишній віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив, що у нього немає банківських рахунків у Латвії, а інформація ЗМІ про конфіскацію 50 млн євро на його рахунках у цій країні не відповідає дійсності.

Про це він написав у Фейсбуці

"В інтернеті знову почали роздувати історію дворічної давнини нібито про наявність моїх рахунків у Латвії. Приводом для цього стала передача латвійського ТБ про конфіскацію 50 млн євро, що належали неназваним українським чиновникам. В оригінальному матеріалі особливо підкреслюється, що я не фігурую серед підозрюваних, і що латвійські правоохоронні органи не отримали жодної компрометуючої мене інформації від українських колег", - зазначив він.

При цьому Арбузов стверджує, що жодних рахунків у Латвії у нього немає: "Ще раз заявляю, що ніяких рахунків у цій країні у мене немає. Більше того, тепер через два роки, не існує кримінальної справи, в якій би фігурували ці гроші, і де я б проходив як обвинувачений. За весь цей час ГПУ не надала взагалі жодних доказів існування цих рахунків або факту їх арешту".

Він також стверджує, що торік його захист робив офіційні запити у латвійські державні органи і латвійські банки і "отримав документальне підтвердження" тому, що на території країни проти нього не порушувалися кримінальні справи, на підставі яких могли б бути арештовані рахунки.

"Також мої адвокати демонстрували в Києві журналістам письмові відповіді з латвійських банків, в яких йшлося про відсутність моїх рахунків у цій країні. Серед банків, що надали таку інформацію, були і згадані в останньому матеріалі латвійських телевізійників Regionala investiciju banka і PrivatBank", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, латвійські ЗМІ заявили, що в країні триває розслідування у справі про походження грошей, які могли бути викрадені з держбюджету України, а потім легалізовані через латвійські банки. На сьогоднішній день кількома вердиктами судів у Латвії вже 50 млн євро визнано незаконно придбаними і вилучено на користь латвійської казни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-