У МЗС України прокоментували «заборону» російських виборів

У МЗС України прокоментували «заборону» російських виборів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило Росії рішучий протест з приводу намірів провести вибори на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє прес-служба міністерства. 

"У цьому ж зв’язку нами було наголошено, що проведення таких виборів у приміщеннях дипломатичного та консульських представництв Росії є неможливим. Відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, російські дипломатичні представництва мають поважати законодавство України як держави перебування і не використовувати свої приміщення в цілях, несумісних з функціями представництв, передбачених законодавством України та багатосторонніми і двосторонніми міжнародними договорами, учасницею яких є Російська Федерація", - йдеться у документі.

У МЗС наголосили, що проведення виборів депутатів Державної думи Росії у приміщеннях російських диппредставництв на території України можливе виключно після відмови російської сторони від проведення виборів на окупованих територіях України, а також після вилучення з федеральних списків кандидатів у депутати, висунутих російськими політичними партіями, що включені до регіональних груп, які охоплюють тимчасово окуповані Російською Федерацією території України.

МЗС України вкотре закликало офіційний Кремль припинити агресію проти України, а міжнародну спільноту - посилити дипломатичну підтримку України, спрямовану на деокупацію Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, а також окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Російську Федерацію про неможливість організувати голосування громадян РФ на території України на майбутніх виборах. У ЦВК РФ назвали це недружнім актом і «продовженням політики обмежень, дискримінації, необ'єктивного підходу», та зазначили, що у такому разі зможуть проголосувати лише співробітники посольства (Київ) та консульств (Харків, Львів, Одеса).

18 вересня у Росії відбудуться вибори до Державної думи. Провести вибори керівництво РФ планує також на території анексованого Криму, попри заяви міжнародної спільноти про нелегітимність цього кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-