Поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі поки не обговорюється - Заньєр

Поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі поки не обговорюється - Заньєр

Укрінформ
Жодна конкретна дискусія щодо направлення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ наразі не ведеться, оскільки на це потрібна згода всіх залучених у збройний конфлікт сторін.

Про це на брифінгу в Києві у п'ятницю заявив генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Заньєр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент поки ще немає ніякої операційної дискусії щодо поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Подивимося з часом, як буде розвиватися це питання, тому що на це потрібна згода всіх залучених сторін і тоді ми зможемо розпочати цю дискусію", - сказав Заньєр.

У цьому контексті він зазначив, що у ОБСЄ хочуть перш за все побачити, чи будуть проводитися вибори на окупованих територіях Донбасу, і якщо будуть, то коли, а після цього Бюро демократичних інститутів і прав людини має оцінити рівень безпеки у регіоні.

"Тоді ми зможемо оцінити, який міжнародний контингент потрібен для подальшої допомоги. Далі ми почнемо працювати над тим, щоб вибори відбулись належним чином і щоб міжнародні спостерігачі змогли їх  безпечно відвідати", - повідомив генсек ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-