Під нові санкції США потрапив Азаров

Під нові санкції США потрапив Азаров

Укрінформ
Під нові санкції Сполучених Штатів потрапив "Комітет порятунку України", очолюваний  екс-прем'єром Миколою Азаровим. На думку американського уряду, їхні дії, а саме - захоплення влади в Криму, підірвали демократичний процес в Україні, несуть загрозу її миру і стабільності, а також загрозу безпеці США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Як пояснив вашингтонський юрист Джин Берд, комітет і особисто Азаров тепер не можуть мати будь-яких комерційних зв'язків із громадянами або резидентами США, а їх майно, яке перебуває під контролем американців, тепер заморожене. "Це включає також заощадження в американських доларах, які у них можуть бути в іноземних банках, оскільки фонди, деноміновані в американських доларах, зберігаються на кореспондентських рахунках в американських банках", - сказав він.

Партнер юридичної компанії "Бейкер і Маккензі" Ніколас Ковард вважає санкції проти Росії потужними. Вони впливають на роботу компаній з РФ по всьому світу, каже він.

"Юридично, навіть якщо в певній країні ця компанія не входить до списку санкцій, інші компанії не хочуть мати справу з людьми, які перебувають у списку санкцій через, насамперед, репутаційні ризики. Банки, навіть великі японські, австралійські банки не будуть мати справу з певними особами, компаніями та країнами, щоб триматися осторонь від будь-яких проблем у США", - пояснив Ковард.

Нагадаємо, Міністерство торгівлі США розширило список компаній і організацій, які потрапляють під санкційні обмеження через порушення міжнародного права і розпалювання конфлікту на Сході України. Всього додано 81 компанію, які діють у Росії, Індії, Гонг-Конгу і Криму.

Санкціями обмежуються поставки цим організаціям товарів або технологій, вироблених у США або за участю американських компаній чи осіб. Серед них - 11 компаній російського оборонпрому, 51 підконтрольна Газпрому компанія і 7 підприємств у тимчасово окупованому українському Криму, які також пов'язані з російським оборонним сектором.

Вісімнадцять з вище наведених компаній, у тому числі підрядники на будівництво Керченського мосту, виявилися фігурантами цього списку через роботу в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-