Польща наполягає на збереженні санкцій проти РФ - Шидло

Польща наполягає на збереженні санкцій проти РФ - Шидло

Укрінформ
Варшава стоїть на позиції продовження санкцій проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей. Таку позицію Польща відстоюватиме у Брюсселі.

Про це під час спільного з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом брифінгу для ЗМІ під час Економічного форуму у польській Криниці-Здруй заявила глава польського уряду Беата Шидло, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Польща рішуче виступає за збереження санкцій проти Росії. Ми вважаємо, що Мінські домовленості повинні виконуватися і таку позицію ми представлятимемо під час саміту, коли буде дискусія на цю тему у Брюсселі”, - повідомила Шидло.

Вона підкреслила, що Польща хоче бути адвокатом України на міжнародній арені.

“Ми підкреслюємо, що вільна, суверенна,демократична Україна є гарантією безпеки Європи, Польщі”, - констатувала вона.

За словами глави польського уряду, добрі відносини між Україною і Польщею є гарантією, що сторони зможуть спільно протидіяти викликам і загрозам у сфері безпеки, які виникають від держав,  які пробують демонструвати силу. “Йдеться, звичайно, про Росію”, - заявила Шидло.

Вона підкреслила, що Варшава хоче спільно з Україною реалізовувати багато проектів, зокрема зміцнювати енергетичну безпеку, вести проекти у різних сферах, у тому числі гуманітарній. 

Вона подякувала за запрошення приїхати до Києва і підтвердила готовність організувати спільні польсько-українські міжурядові консультації.

Польський прем’єр наголосила, що у складних сторінках спільної історії обидві сторони повинні прагнути до встановлення правди. Водночас, вона наголосила на потребі шукати сьогодні в історії площин, які об’єднують обидва народи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-