Шидло: Безпечна Європа неможлива без суверенної України

Шидло: Безпечна Європа неможлива без суверенної України

Укрінформ
Безпечна Європа неможлива без демократичної і суверенної України, яку ЄС повинен всіляко підтримувати.

Про це під час спільної прес-конференції глав урядів Вишеградської четвірки й України і під час панельної дискусії у ході Економічного форуму у польській Криниці-Здруй заявила глава польського уряду Беата Шидло, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Європа повинна зрозуміти, що безпечний Євросоюз - це безпечна, суверенна і демократична Україна в європейській сфері впливу. І це в національних інтересах Польщі”, - заявила Шидло.

Вона наголосила, що Брюссель повинен надати Україні безвізовий режим, здійснювати спільні інвестиції, реалізовувати з Києвом спільні проекти.

Польський прем’єр підкреслила, що Варшава “була, є і буде адвокатом України на міжнародній арені”.

Вона зазначила, що Польща надає підтримку Україні, зокрема і приймаючи на своїй території велику кількість українських мігрантів, які шукають тут безпечного життя.

Як повідомляв Укрінформ, у польській Криниці-Здруй відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з главами урядів Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) Беатою Шидло, Богуславом Соботкою, Робертом Фіцо та Віктором Орбаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-