Порошенко: Не дамо Росії втручатися в наші церковні справи

Порошенко: Не дамо Росії втручатися в наші церковні справи

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко сподівається, що Вселенський Патріарх Варфоломій почує український парламент і надасть автокефалію Українській православній церкві.

Про це він сказав у щорічному посланні до парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не будемо байдуже спостерігати втручання іншої держави у наші церковні справи. Шановні народні депутати, я хотів би подякувати вам за звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія як предстоятеля нашої церкви щодо надання автокефалії православній церкві України. Такий крок був і є необхідним. Виходячи з традиції, для Вселенського патріарха дуже важливою є думка світської влади", - зазначив Порошенко.

Він додав, що опитування громадської думки показують, що дедалі більша частина українських православних громадян виступає за єдину помісну автокефальну українську церкву. Водночас глава держави запевнив, що автокефалія аж ніяк не означатиме появу державної церкви.

"У конституційних принципах взаємодії держави з релігійними організаціями не зміниться жодної коми. Свобода совісті ні чим і ні для кого не буде обмежена. Кожен українець матиме право вірити в бога по-своєму і ходити до своєї церкви", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-