Активісти

Активісти "Антитрухановського майдану" вирушають з Одеси до Києва

Укрінформ
Учасники протестної акції "Антитрухановський майдан", які до 1 вересня пікетували адмінбудівлю Одеської міськради, вимагаючи відставки мера Геннадія Труханова, вирішили провести пікетування Верховної Ради.

Таке рішення одесити ухвалили у п'ятницю на Думській площі, обговоривши план спільних дій на найближчий час, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вирішили 6 вересня відбути до Києва, де будемо пікетувати Верховну Раду, вимагаючи від депутатів призначити позачергові вибори міського голови Одеси. Співробітники мерії порушили наші конституційні права на протест, мирні зібрання та вільне пересування при потуранні поліції", - заявив журналістам громадський активіст Олег Михайлик.

Варто зазначити, що кілька десятків бійців нової служби мерії - муніципальної охорони - заблокували прохід учасникам протестної акції на ту частину території Думської площі, на якій до 1 вересня було наметове містечко "Антитрухановского майдану". При цьому виникла штовханина за участю кількох невідомих "спортсменів" з числа прибічників мера Труханова, що намагались відтіснити учасників акції від адмінбудівлі.

Водночас було вчинено напад на одного з журналістів, що відстежував з колегами ситуацію на Думській площі і пересування якого теж намагалися обмежити, причому поліція не реагувала на скарги представників ЗМІ та відмовлялася їх затримувати правопорушників.

Редакція видання "Українська служба інформації" оприлюднила ввечері 2 вересня заяву, що на кореспондента вчинено напад під час виконання редакційного завдання. Він перебував на Думській площі і висвітлював події, що тут відбувалися. Зокрема, й конфлікт між громадськими активістами, які виступають за відставку мера Одеси, та співробітниками департаменту муніципальної безпеки мерії.

"Заявляємо, що дії невідомої особи підпадають під дію ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України" , - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня вдруге було насильно знесено наметове містечко протестувальників біля міськради, які вимагають відставки мера Геннадія Труханова "за подвійне громадянство та участь через афільованих осіб у створенні офшорних компаній". На наметах учасників "Антитрухановського майдану" були  плакати з гаслами "Одеса без Труханова", "Руки геть від малого і середнього бізнесу", "Труханов! Визначся з громадянством!" та інші.

Поліція Одеси заявила, що за фактами хуліганства ведеться кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-